Uutiset

8.7.2016Etsitkö uutta harrastusta? Löydä lähin seura ja tule mukaan!Lue lisää »24.6.2016Taidon toimisto kesätauolla 1.8. saakkaLue lisää »2.7.2016 13:00Jere Anttalaisen 50 ottelun haaste koittaa 24.9.Lue lisää »23.6.2016Vastaa kevätkauden taidobarometriin!Lue lisää »16.6.2016Taidon strategiaa työstetään taas syksylläLue lisää »23.5.2016Kesän leiriaalto pyyhkäisee yli Suomen - ole mukana siellä missä tapahtuu!Lue lisää »

Kamaeblogi

Yhteystiedot

Suomen Taido
Taido Finland
Radiokatu 20
00240 Helsinki
p. +358 50 542 3431
taido@taido.fi
www.taido.fi

Toimistolla sinua palvelee lajipäällikkö Sera Kaukola.


Pikakysely

Miten löysit taidoharrastuksen?Lisenssi

Milloin tarvitset taidolisenssin?

Osallistuessasi Suomen Taidon järjestämiin tilaisuuksiin sinulla tulee olla voimassaoleva lisenssi ja vakuutus. Kaikki taidoseurat kuuluvat Karateliittoon ja Suomen Taidon lajikollegiooon, joten myös seurojen järjestämissä harjoituksissa on oltava voimassaoleva lisenssi. Myös vakuutusturvan takia kaikkien harrastajien tulee ostaa vakuutus jo heti kauden alusta. Suomen Taidon tilaisuuksia ovat harjoitusten lisäksi esimerkiksi liiton leirit (danleiri ja yleisleiri), koulutukset (opettajakoulutukset, tuomarikoulutus) sekä kaikki kilpailutapahtumat.

Uusi lisenssikausi tulee myyntiin heinäkuun lopulla 2017!
Lisenssikaupoille pääset tästä.

Lisenssikortit ovat poistuneet käytöstä eli niitä ei enää lähetetä. Taidotapahtumissa siirrytään portaittain sähköiseen tapahtumailmoittautumiseen, jolloin lisenssit tarkistuvat tapahtumailmoittautumisten yhteydessä. Henkilön on tarvittaessa pystyttävä esittämään kuitti maksetusta lisenssistä. Lisenssittömän henkilön osallistuminen taidotapahtumaan voidaan evätä.

Suomen Taidon lisenssihinnat lisenssikaudelle 1.8.2015 – 31.7.2016 sekä lisenssivakuutuksen korvaukset (hinnat voimassa 31.7.2016, jonka jälkeen uusi lisenssikausi alkaa)

Lisenssivaihtoehdot_2015-2016.jpg

Lisenssivakuutuksen tuoteseloste tästä.
Lataa kurssilisenssin tuoteseloste tästä.
Lataa vakuutuksettoman lisenssin tuoteseloste tästä
Lataa kannatuslisenssin tuoteseloste tästä.             
Rekisteriselosteen löydät täältä.

Uuden lisenssikauden hinnat ja tuoteselosteet päivittyvät verkkoon viimeistään viikolla 31.

Mikä lisenssi on?

Suomalaisessa urheilussa harrastajat ja kilpaurheilijat on rekisteröity useista eri syistä. Seurat ja liitot pitävät jäsenrekisteriä seuratakseen harrastajamäärien kehitystä sekä jäsenten harrastus-, koulutus- ja kilpailuaktiviteettia. Rekisterin tietoja hyödynnetään koulutusta suunniteltaessa, tapahtumia järjestettäessä ja informaatiota välittäessä.

Seurat tarvitsevat jäsenrekisteritietojaan myös julkisen sektorin suuntaan anoessaan toimintaansa varten avustusta kunnilta. Samoin liitot tarvitsevat jäsen- ja lisenssirekisteritietojaan anoessaan valtion toiminta-avustusta. Urheilupaikkarakentaminenkin perustuu harrastajamääriin. Harrastajamäärien yksi luotettavimmista mittareista on seurojen ja liittojen jäsenrekisterit.

Urheiluliittojen lisenssi koostuu kahdesta osasta: lisenssiosasta ja vakuutusosasta. Lisenssi on liittojen tarve hoitaa rekisteröintitarvetta. Lisenssituloilla ylläpidetään myös liiton tarjoamia jäsenpalveluja esimerkiksi koulutus- ja valmennus-, leiri- ja tiedotustoimintaa. Urheiluliitot ovat myös halunneet varmistua harrastajiensa turvasta lajia harrastettaessa. Liitot edellyttävät joko lisenssivakuutuksen tai muun vastaavan vakuutusturvan voimassaoloa. Lisenssivakuutus on liiton neuvottelema edullinen ryhmävakuutus, joka kattaa kyseisessä lajissa sattuneet tapaturmat.

Vakuutukseton lisenssi ja oma tapaturmavakuutus

Mikäli sinulla on oma vakuutus, joka kattaa taidossa sattuneet tapaturmat, tarvitsee sinun ottaa vakuutukseton taidolisenssi (hinta 20€). Tässä tapauksessa voit hankkia lisenssin täältä.

Miten saat taidon lisenssivakuutuksen?

Edelliskaudella lisenssivakuutuksen lunastaneet eivät saa enää jatkolomaketta suoraan kotiin. Lisenssiä maksettaessa tulee ilmoittaa henkilökohtainen viitenumero. Viitteellä maksu yhdistyy rekisterin tietoihin. Uudet ja vanhat lisenssiasiakkaat löytävät lomakkeen täältä. Apua saat tarvittaessa liiton toimistolta taidon lajipäälliköltä.

Ohjeita vahingon sattuessa

Lue Pohjolan sivuilta, kuinka sinun tulee toimia vahingon sattuessa ja siitä kuinka korvausta haetaan.

Minne hoitoon?

Tapaturman sattuessa tai sairauden ilmentyessä hakeudu hoitoon Pohjolan hoitolaitoskumppaneille tai kiireellistä hoitoa vaativissa tapauksissa terveyskeskukseen tai sairaalan ensiapupoliklinikalle.