Uutiset

23.5.2016Kesän leiriaalto pyyhkäisee yli Suomen - ole mukana siellä missä tapahtuu!Lue lisää »18.4.2016Junioritoiminnan tilannekatsaus ja tietoa uusitusta junioripassistaLue lisää »13.4.2016Harrastaja, vastaa myyntituotekyselyynLue lisää »11.4.2016 15:00SM-kilpailujen tuloksia 9.4.2016Lue lisää »9.4.2016 16:00SM-kilpailujen yhteydessä jaettiin OKM:n ansioristejä ja ansiomitalejaLue lisää »9.4.2016Seuraa SM-tapahtumaa suorana Periscopessa ja Kihappissa!Lue lisää »

Kamaeblogi

Yhteystiedot

Suomen Taido
Taido Finland
Radiokatu 20
00240 Helsinki
p. +358 50 542 3431
taido@taido.fi
www.taido.fi

Toimistolla sinua palvelee lajipäällikkö Sera Kaukola.


Pikakysely

Miten löysit taidoharrastuksen?Lisenssi

Milloin tarvitset taidolisenssin?

Osallistuessasi Suomen Taidon järjestämiin tilaisuuksiin sinulla tulee olla voimassaoleva lisenssi ja vakuutus. Kaikki taidoseurat kuuluvat Karateliittoon ja Suomen Taidon lajikollegiooon, joten myös seurojen järjestämissä harjoituksissa on oltava voimassaoleva lisenssi. Myös vakuutusturvan takia kaikkien harrastajien tulee ostaa vakuutus jo heti kauden alusta. Suomen Taidon tilaisuuksia ovat harjoitusten lisäksi esimerkiksi liiton leirit (danleiri ja yleisleiri), koulutukset (opettajakoulutukset, tuomarikoulutus) sekä kaikki kilpailutapahtumat.

Suomen Taidon lisenssihinnat lisenssikaudelle 1.8.2015 – 31.7.2016

 • Dantai jissen 2016 -tapahtumalisenssi (Voimassa vain 13.2.2016 käytävissä kilpailuissa)
 • Vakuutukseton lisenssi (tarvitset oman vakuutuksen joka korvaa taidotapaturmat, lisätietoja alempana)
 • A-lisenssi (kilpailulisenssi, joka sisältää taidotapaturmavakuutuksen), ennen 1.8.2015 19 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille.
   • 115 €
 • B1-lisenssi (kilpailulisenssi, joka sisältää taidotapaturmavakuutuksen), on tarkoitettu 1.8.2015 jälkeen 19 vuotta täyttäneille ja sitä nuoremmille (eli 12-19-vuotiaille lajin harrastajille)
 • B2-lisenssi (juniorilisenssi, joka sisältää taidotapaturmavakuutuksen.) On tarkoitettu 1.8.2015 jälkeen 12 vuotta täyttäneille tai nuoremmille
 • H-lisenssi (harrastajalisenssi, joka sisältää taidotapaturmavakuutuksen. Harrastajalisenssillä ei voi osallistua kilpailuihin). H-lisenssi on tarkoitettu ennen 1.8.2015 19 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille.
 • Kurssilisenssi (sisältää taidotapaturmavakuutuksen, joka on voimassa Suomessa järjestettävillä kursseilla, jotka kestävät enintään 6 kuukautta (Taido Core, alkeiskurssi, jatkokurssi, paluumuuttajakurssi jne.). Vakuutusturva ei sisällä kilpailuja tai leirejä).
 • Kannatuslisenssi Tämä lisenssi on tarkoitettu esimerkiksi taidoa harjoittelevien perheenjäsenille tai muille, jotka haluavat tukea Suomen Taidon toimintaa.  Kannatuslisenssi ei sisällä vakuutusturvaa

Lisenssikortit ovat poistuneet käytöstä eli niitä ei enää lähetetä. Taidotapahtumissa siirrytään portaittain sähköiseen tapahtumailmoittautumiseen, jolloin lisenssit tarkistuvat tapahtumailmoittautumisten yhteydessä. Henkilön on tarvittaessa pystyttävä esittämään kuitti maksetusta lisenssistä. Lisenssittömän henkilön osallistuminen taidotapahtumaan voidaan evätä.

Taidon lisenssivakuutuksen korvaukset

Lisenssivaihtoehdot_2015-2016.jpg

 lisenssivakuutuksen tuoteseloste tästä.
Lataa kurssilisenssin tuoteseloste tästä.
Lataa vakuutuksettoman lisenssin tuoteseloste tästä
Lataa kannatuslisenssin tuoteseloste tästä.             
Rekisteriselosteen löydät täältä.

 

Mikä lisenssi on?

Suomalaisessa urheilussa harrastajat ja kilpaurheilijat on rekisteröity useista eri syistä. Seurat ja liitot pitävät jäsenrekisteriä seuratakseen harrastajamäärien kehitystä sekä jäsenten harrastus-, koulutus- ja kilpailuaktiviteettia. Rekisterin tietoja hyödynnetään koulutusta suunniteltaessa, tapahtumia järjestettäessä ja informaatiota välittäessä.

Seurat tarvitsevat jäsenrekisteritietojaan myös julkisen sektorin suuntaan anoessaan toimintaansa varten avustusta kunnilta. Samoin liitot tarvitsevat jäsen- ja lisenssirekisteritietojaan anoessaan valtion toiminta-avustusta. Urheilupaikkarakentaminenkin perustuu harrastajamääriin. Harrastajamäärien yksi luotettavimmista mittareista on seurojen ja liittojen jäsenrekisterit.

Urheiluliittojen lisenssi koostuu kahdesta osasta: lisenssiosasta ja vakuutusosasta. Lisenssi on liittojen tarve hoitaa rekisteröintitarvetta. Lisenssituloilla ylläpidetään myös liiton tarjoamia jäsenpalveluja esimerkiksi koulutus- ja valmennus-, leiri- ja tiedotustoimintaa. Urheiluliitot ovat myös halunneet varmistua harrastajiensa turvasta lajia harrastettaessa. Liitot edellyttävät joko lisenssivakuutuksen tai muun vastaavan vakuutusturvan voimassaoloa. Lisenssivakuutus on liiton neuvottelema edullinen ryhmävakuutus, joka kattaa kyseisessä lajissa sattuneet tapaturmat.

Vakuutukseton lisenssi ja oma tapaturmavakuutus

Mikäli sinulla on oma vakuutus, joka kattaa taidossa sattuneet tapaturmat, tarvitsee sinun ottaa vakuutukseton taidolisenssi (hinta 20€). Tässä tapauksessa voit hankkia lisenssin täältä.

Miten saat taidon lisenssivakuutuksen?

Edelliskaudella lisenssivakuutuksen lunastaneet eivät saa enää jatkolomaketta suoraan kotiin. Lisenssiä maksettaessa tulee ilmoittaa henkilökohtainen viitenumero. Viitteellä maksu yhdistyy rekisterin tietoihin. Uudet ja vanhat lisenssiasiakkaat löytävät lomakkeen täältä. Apua saat tarvittaessa liiton toimistolta taidon lajipäälliköltä.

Ohjeita vahingon sattuessa

Lue Pohjolan sivuilta, kuinka sinun tulee toimia vahingon sattuessa ja siitä kuinka korvausta haetaan.

Minne hoitoon?

Tapaturman sattuessa tai sairauden ilmentyessä hakeudu hoitoon Pohjolan hoitolaitoskumppaneille tai kiireellistä hoitoa vaativissa tapauksissa terveyskeskukseen tai sairaalan ensiapupoliklinikalle.