Uutiset

26.6.2017Sporttirekisteristä Suomisporttiin - sähköiset palvelut päivittyvätLue lisää »16.5.2017SM-viikko tuo urheiluväen Tampereelle heinäkuussaLue lisää »15.5.2017Yli sata suomalaista taidokaa lähtee MM-tapahtumaan JapaniinLue lisää »2.5.2017Nuorten Suomi-Ruotsi maaottelut käytiin Turussa 29.4.Lue lisää »25.4.2017Infopaketti Japanin MM-tapahtumaan suuntaavilleLue lisää »24.4.2017Nuorten Suomi-Ruotsi maaottelu käydään la 29.4. TurussaLue lisää »

Kamaeblogi

Yhteystiedot

Suomen Taido
Taido Finland
Radiokatu 20
00240 Helsinki
p. +358 50 542 3431
taido@taido.fi
www.taido.fi

Toimistolla sinua palvelee lajipäällikkö Sera Kaukola.


Pikakysely

Miten löysit taidoharrastuksen?

Huoltajalle

Huoltajalla on oiva mahdollisuus käyttää aikaa omaan hyvinvointiin ja käydä lenkillä tai muuten vaan ulkoilmassa treenien aikana. Junioreiden huoltajat ovat tervetulleita myös seuraamaan treenejä, siitä on kuitenkin hyvä sopia aina treenien vetäjän kanssa. Joskus juniori toivoo, että huoltajat kävisivät itsekin kokeilemassa lajia, jotta tietäisivät, mistä puuhassa on kyse. Huoltajien merkitys lasten liikuntaharrastuksessa on merkittävä.

Kilpailutapahtumissa on tärkeää, että huoltajat ja muu perhe ovat mukana kannustamassa. Huoltajan tehtävänä on tsempata ja tukea lasta. Huoltajien on hyvä olla myös läsnä, kun vastaan tulee pettymyksiä, silloin kannustetaan unohtamaan menneet ja aloittamaan alusta uudella innolla. Nuoren taidokan edistymisen huomaaminen vahvistaa liikunnallista itsetuntoa ja inspiroi myös jatkamaan lajin parissa. On tärkeää, että juniorit oppisivat iloitsemaan omasta oppimisestaan ja kehittymisestään.

Toiminta taidoseuroissa nojaa vahvasti vapaaehtoistyöhön. Ohjaajat ja seuran luottamushenkilöt toivottavat tervetulleeksi seuratoimintaan myös huoltajia. Etenkin lisäkäsiä tarvitaan silloin, kun seura järjestää tapahtumia kuten esimerkiksi ja kilpailuita tai kisamatkoja. Kimppakyydit, simppelit toimitsijatehtävät tai buffetin pito tapahtumassa tai esimerkiksi EA-ryhmään osallistuminen ovat tärkeitä tehtäviä.

Parhaimmillaan vapaaehtoistyö on harrastus, joka on yhdessä tekemistä, yhdessäoloa ja asioiden edistämistä yhteisen hyvän puolesta. Taidoseurassa pienelläkin panoksella pystyy edistämään yhteisiä asioita. Vessapapereita tai pesuaineita ei lähdetä kaupittelemaan, mutta halukkaita huoltajia otetaan mielellään mukaan seuran hallitukseen, taloudenhoitoon, suunnittelemaan pikkujouluja tai lasten kevätriehoja tai ideoimaan vaikka seuran markkinointia.

Tulosta tästä lomake, jolla voit kertoa seuralle, mihin juuri sinun vapaaehtoispanostasi voisi käyttää!