Uutiset

26.6.2017Sporttirekisteristä Suomisporttiin - sähköiset palvelut päivittyvätLue lisää »16.5.2017SM-viikko tuo urheiluväen Tampereelle heinäkuussaLue lisää »15.5.2017Yli sata suomalaista taidokaa lähtee MM-tapahtumaan JapaniinLue lisää »2.5.2017Nuorten Suomi-Ruotsi maaottelut käytiin Turussa 29.4.Lue lisää »25.4.2017Infopaketti Japanin MM-tapahtumaan suuntaavilleLue lisää »24.4.2017Nuorten Suomi-Ruotsi maaottelu käydään la 29.4. TurussaLue lisää »

Kamaeblogi

Yhteystiedot

Suomen Taido
Taido Finland
Radiokatu 20
00240 Helsinki
p. +358 50 542 3431
taido@taido.fi
www.taido.fi

Toimistolla sinua palvelee lajipäällikkö Sera Kaukola.


Pikakysely

Miten löysit taidoharrastuksen?

Vyökokeet

Suomen Taido Dan -yhdistys on korkein lajin sisällöstä päättävä elin Suomessa. Sen tehtäviin kuuluu mm. vyökoetilaisuuksien järjestäminen, seurojen vyökoepuoltajien valitseminen ja kouluttaminen.

Yhden vyöasteen suorittaminen kestää vyöarvosta riippuen yleensä 8-12 kk. Kun vyön väri tummenee vyökokeiden välikin kasvaa, eikä 24 kk ole harvinaista. Vöiden suorittaminen on yksilöllistä, jotkut edistyvät nopeammin esimerkiksi liikunnallisen tai kamppailulajillisen taustansa tai tiiviimmän harjoittelutahdin vuoksi. Vaatimustaso kasvaa, mitä pidemmälle edetään. Ennen vyökoetta seuran puoltaja katselmoi osaamistasi salilla. Katselmuksessa on huomattavasti laajempi sisältö kuin itse vyökokeessa, jossa suoritetaan vain kyseiseen kokeeseen kuuluva liikesarja ja askelottelu. Välillä harjoittelijasta voi tuntua, ettei opi millään tekniikoiden hallintaa. Tekniikat kehittyvät kuitenkin pikkuhiljaa eikä heti voi osata kaikkea. Ole siis kärsivällinen!

Junioreilla kaikki vyökokeet pidetään salikokeina. Kun siirrytään aikuisten ryhmään, käydään alueellisissa vyökoetilaisuuksissa.


Musta vyö

opetus_235.jpgMustan vyön suorittaminen on varmasti yksi elämän kohokohtia. Jokainen aikaisempi vyökoe on vienyt harjoittelijaa kohti tuota tavoitetta, kunnes on aika valmistautua mustan vyön kokeeseen. Katselmus ja auditointi on fyysisesti ja psyykkisesti raskas, siinä testataan niin teknistä osaamista kuin henkistä kanttia. Vyökoe jännittää todennäköisesti enemmän kuin mikään asia aiemmin. Läpikäymäsi treenit ja vuosien työ palkitaan. Musta vyö on kuitenkin vasta alku uudelle taipaleelle taidossa. Jatkossa kehityt mustavöisenä harjoittelijana, kannat vastuuta seurastasi ja harjoituksista, kehityt askel askeleelta opettajana ja jatkat matkaa taidon tiellä.