Uutiset

26.6.2017Sporttirekisteristä Suomisporttiin - sähköiset palvelut päivittyvätLue lisää »16.5.2017SM-viikko tuo urheiluväen Tampereelle heinäkuussaLue lisää »15.5.2017Yli sata suomalaista taidokaa lähtee MM-tapahtumaan JapaniinLue lisää »2.5.2017Nuorten Suomi-Ruotsi maaottelut käytiin Turussa 29.4.Lue lisää »25.4.2017Infopaketti Japanin MM-tapahtumaan suuntaavilleLue lisää »24.4.2017Nuorten Suomi-Ruotsi maaottelu käydään la 29.4. TurussaLue lisää »

Kamaeblogi

Yhteystiedot

Suomen Taido
Taido Finland
Radiokatu 20
00240 Helsinki
p. +358 50 542 3431
taido@taido.fi
www.taido.fi

Toimistolla sinua palvelee lajipäällikkö Sera Kaukola.


Pikakysely

Miten löysit taidoharrastuksen?

Suomen Taido

Suomen Taido osana Suomen Karateliittoa

Vuoden 2014 alusta Suomen Taidoliitto ry:n ja Suomen Karateliitto ry:n toiminta yhdistyi ja Suomen Taidoliitto ry purettiin. Karateliiton tarkoitus on edistää ja kehittää karatea ja muita samantapaisia kamppailulajeja Suomessa ja toimia näiden kamppailulajien yhdistysten valtakunnallisena keskusjärjestönä kilpa-, kunto-, nuoriso-, ja muussa kamppailulajeihin liittyvässä toiminnassa.

Liiton alle kuuluvat karate, hokutoryu jujutsu ja taido.

Suomen Taido muodostaa taidon lajikollegion Suomen Karateliitto ry:ssä. Taidon lajikollegio toimii kaikkien suomalaisten taidoseurojen yhdyssiteenä sekä lajin edunvalvojana Suomessa.


Puheenjohtajapäivät

Suomen Karateliiton taidokollegiossa ylintä päätösvaltaa käyttää taidoseurojen edustajista koostuva puheenjohtajapäivä. Puheenjohtajapäivä pidetään syys-marraskuussa. Puheenjohtajapäivässä äänioikeus on kaikilla Suomen Karateliiton taidon lajikollegion jäsenseuroilla, jotka ovat hoitaneet jäsenmaksuvelvoitteensa. Puheenjohtajapäivillä käsitellään Karateliiton vuosikokouksia varten laaditut toimintasuunnitelmat, toimintakertomukset ja talousarviot sekä valitaan edustaja Suomen Karateliiton hallitukseen.

Puheenjohtajapäivän tarkoituksena on parantaa eri taidotahojen välistä yhteistyötä, kehittää taidon lajikollegion toimintaa sekä antaa uutta intoa ja motivaatiota omaan luottamustyöhön. Puheenjohtajapäivään kutsutaan jäsenseurojen hallitusten edustajat, johtoryhmän jäsenet, valiokuntien ja työryhmien jäsenet, Suomen Taido Dan-yhdistyksen hallituksen jäsenet sekä taidon lajipäällikkö.


Johtoryhmä

Taidon johtoryhmä vastaa viestintä- ja seurapalvelujen sekä lajipalvelujen toteutumisesta. Niiden lisäksi perustetaan tarvittaessa työryhmiä. Taidon johtoryhmä kehittää taidotoimintaa, valvoo ja johtaa lajipalveluita Suomessa.

Taidon johtoryhmä valitaan Puheenjohtajapäivillä (loka-marraskuussa). Kolmannes johtoryhmän jäsenistä on vuosittain erovuorossa. Kauden pituus on 3 vuotta. Johtoryhmä esittää keskuudestaan jäsentä Suomen Karateliiton hallitukseen taidon hallituspaikalle (kausi 3 vuotta).

Johtoryhmä nimittää valiokuntien jäsenet, projektitiimit ja työryhmät.

Toimisto

Taidon lajipäällikkö työskentelee palkallisena toimihenkilönä ja hän toimii hallituksen ohjauksen ja valvonnan alaisena. Toimiston tehtäviin kuuluu mm. jäsenistön neuvonta ja tiedottaminen, taloudenhoito ja talousseuranta, yhteydenpito eri sidosryhmiin ja yhteistyökumppaneihin, materiaalinvälitys sekä erilaisten tapahtumien järjestäminen.

Suomen Taidon visiot

Lajina

  • Taido on kamppailulajina yleisesti tunnettu ja on todellinen vaihtoehto muiden liikuntaharrastusten rinnalla.   

Organisaationa

  • Taido on yhteisönä ketterä, uusiutumiskykyinen ja pystyy luontevasti omaksumaan erilaisia toimintamalleja.

Suomen Taidon arvot

  • Sosiaalisuus ja kannustavuus
  • Yksilöllisyys ja yhteisöllisyys
  • Dynaamisuus ja luovuus
  • Harjoittelu ja hyvinvointi
  • Arvokkuus ja kunnioitus

TAIDO - Mukana läpi elämän eri vaiheiden ja toiminnan eri kerrosten