Uutiset

26.6.2017Sporttirekisteristä Suomisporttiin - sähköiset palvelut päivittyvätLue lisää »16.5.2017SM-viikko tuo urheiluväen Tampereelle heinäkuussaLue lisää »15.5.2017Yli sata suomalaista taidokaa lähtee MM-tapahtumaan JapaniinLue lisää »2.5.2017Nuorten Suomi-Ruotsi maaottelut käytiin Turussa 29.4.Lue lisää »25.4.2017Infopaketti Japanin MM-tapahtumaan suuntaavilleLue lisää »24.4.2017Nuorten Suomi-Ruotsi maaottelu käydään la 29.4. TurussaLue lisää »

Kamaeblogi

Yhteystiedot

Suomen Taido
Taido Finland
Radiokatu 20
00240 Helsinki
p. +358 50 542 3431
taido@taido.fi
www.taido.fi

Toimistolla sinua palvelee lajipäällikkö Sera Kaukola.


Pikakysely

Miten löysit taidoharrastuksen?

Valiokunnat

Suomen Taidolla on kaksi suurempaa valiokuntaa. Seuroille ja taidokoille tuotettavat palvelut jakautuvat jatkossa lajipalveluihin sekä viestintä- ja seurapalveluihin. Taidon johtoryhmä nimittää valiokuntien puheenjohtajat. Valiokunnat vastaavat tulosvastuullisina yksiköinä oman alueensa toiminnasta. Valiokuntien koot vaihtelevat eikä niiden koolle ole ylä- tai alarajaa. Valiokunnalla ja sen alaisilla palvelukokonaisuuksilla on johtoryhmän jäsenistä valittu valiokuntavastaava, jonka tehtävänä on toimia linkkinä johtoryhmän ja valiokunnan tai palvelukokonaisuuden välillä.

liiton_rakenne.gif

VIESTINTÄ- JA SEURAPALVELUT

Taloushallinto ja materiaalinvälitys

Kassavirtapalavereissa seurataan Suomen Taidon taloutta eli käydään läpi ja yksilöidään liiton tulot ja menot kuluneelta jaksolta, ja toteutuneita tilitapahtumia verrataan budjetoituihin.

Suomen Taidon välittää myös taidotuotteita kuten hakamia, taidogeja ja kurssipukuja jäsenistölle. Lisäksi jäsenistölle välitetään taidopasseja, junnujen suorituskortteja, vöitä, harjoituskasseja, t-paitoja, tekniikkakirjoja ja tuomarisolmioita. Yhteistyössä valmennuspalveluiden kanssa teetetään maajoukkueen edustusasut. Lisäksi yhteistyötä tehdään mahdollisten muiden tahojen kanssa esimerkiksi arvokisavuosien erikoistuotteiden suunnittelussa ja toteutuksessa.

Tiedotustoiminta

Tiedotustoiminnan tavoitteena on kehittää lajin sisäistä, taidotoimijoiden välistä sekä ulkoista viestintää. Lisäksi tehtävänä on lisätä taidon tunnettavuutta ja saada taidotapahtumille julkisuutta. Suomen Taidon viestintää tuetaan mm. Kamae-jäsenlehden, internet-sivujen ja Facebook-sivujen avulla sekä järjestämällä seuratoiminnan koulutusta. Seuratoiminnan koulutuksen yhteydessä järjestetään viestintäkoulutusta niin perusasioista kuin eri erityisalueistakin (esim. valokuvaus, digitaalinen kuvankäsittely, mainostus). Suomen Taidon ulkoisen viestinnän pääpainona on tiedottaminen arvokisoista ja niihin valmentautumisesta, sekä ulkomaisten huippuopettajien järjestämistä tapahtumista.

Seurapalvelut

Suomen Taidon toimiston seurapalveluita ovat mm. seurojen ja taidokoiden neuvonta käytännön asioissa. Viestintävastaavat järjestävät yhdessä toimiston kanssa seuratoiminnan koulutusta ja ylläpitävät seuratoiminnan opasta. Koulutuksessa perehdytään yhdistyksen arjen pyörittämiseen, saadaan virikkeitä oman seuran toiminnan kehittämiseen sekä vaihdetaan kuulumisia muiden seurojen kanssa.

 koulutus_392.jpg

LAJIPALVELUT 

Koulutustoiminta

Koulutusvastaavat järjestävät jäsenistölle koulutusta sekä leirejä. Koulutusjärjestelmää kehitetään aktiivisesti ja tavoitteena on ohjaajien tason jatkuva nostaminen. Tämän lisäksi pyritään kasvattamaan taidon tietotaitotasoa Suomessa sekä pitämään lajin opettaminen seuroissa yhtenäisenä. Myös seurojen kuntotaidotoimintaa pyritään lisäämään. Sisäisen koulutuksen avulla kehitetään koulutusvastaavien omaa osaamistasoa ja sitä kautta mielekästä koulutusta myös lajia pitempään harjoitelleille. Koulutustoimintaan kuuluvat mm. seuraavat tapahtumat: Taido lajina (ent. ope 1), Taidohajoituksen ohjaaminen (ent. ope 2), Opettaminen ja Oppiminen (ent. ope 3) sekä yleisleiri, joka on samalla opettajakoulutus perustekniikan, ottelun tai hokein osalta vuorovuosin. Lisäksi järjestetään vuosittain suosittu unshin- ja tengi-leiri, ohjaajafoorumi ja mustavöisille danleiri sekä itsepuolustuskoulutus.

Nuorisotyö

Nuorisotoiminnan tavoitteena on parantaa lasten ja nuorten harrastustoiminnan laatua. Seuratyön helpottamiseksi tuotetaan erilaisia materiaaleja. Nuorisovastaavat järjestävät yhdessä aikido-, karate-, judo- ja taekwondoliittojen kanssa lasten ja nuorten ohjaajien koulutusta. Kilpailutoimintaa kehitetään siten, että se mahdollistaa kaikkien halukkaiden kilpailemisen sekä lahjakkaiden nuorten kehittymisen. Tämän lisäksi kehitetään sinettiseuratoimintaa ja järjestetään vuosittain vähintään yksi kansallinen nuortenleiri. Tiekarttana toimii vuosikokouksen hyväksymä strategia.

Kilpailu- ja tuomaritoiminta

Kilpailu- ja tuomarivastaavat järjestävät tuomarikoulutusta ja kilpailujenjärjestämiskoulutusta sekä kehittävät kilpailujärjestelmää ja -sääntöjä. Tuomareiden aktiivisuutta seurataan ja vähemmän mukana toimivia tuomareita pyritään aktivoimaan. Yhteistyössä seurojen kanssa järjestetään kilpailuita, vastuuna erityisesti tuomaritoiminta. Kilpailu- ja tuomarivastaavat myös valvovat kilpailujärjestelyitä sekä auttavat järjestäviä seuroja tarpeen tullen. Kullakin kilpailulla on vastaava, joka pitää säännöllisesti yhteyttä järjestävään seuraan. Vuosittain järjestetään henkilökohtaiset, joukkuelajien ja junioreiden SM-kilpailut. Kauden aikana järjestetään myös 3-5 cup-kilpailua sekä 1-2 junioreiden cup-kilpailua. Lisäksi paikallisesti järjestetään leikkimielisiä junnukisailuita.

Valmennustoiminta

Valmennustoiminnan ensisijainen tehtävä on vastata maajoukkuevalmennuksesta. Valmentajat järjestävät mm. ennen kilpailukautta esivalmennusta, seuraavat kilpailukauden aikana kilpailuja ja kilpailijoita sekä järjestävät ja huolehtivat maajoukkueen valmennuksesta arvokisoihin.