I-taso

I-taso eli ohjaajataso antaa valmiudet itsenäiseen harjoitusten ohjaamiseen ja yksittäisen harjoituskerran suunnitteluun. Tavoitteena on oppia suunnittelemaan, toteuttamaan ja arvioimaan laadukkaita taidoharjoituksia. Taso on mahdollista suorittaa kahdessa vuodessa. Siihen sisältyy vähintään 66 tuntia koulutusta ja se on myös vaatimuksena 1. danin vyökokeeseen. VOK-perusteet koostuvat kolmesta isosta kokonaisuudesta:  Valmentajana ja ohjaajana toimiminen, urheilun ja liikunnan valmiudet ja ominaisuudet sekä eettinen ja terveyttä edistävä valmennus ja ohjaus.

Urheilun aluejärjestöt ovat valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen kentässä tärkeitä koulutuspalvelujen tuottajia.

Ne järjestävät auktorisointiin johtavaa tasokoulutusta yhteistyössä lajiliiton kanssa. Tässä yhtälössä taido vastaa koulutuksen lajiosioiden sisällöstä ja toteutuksesta sekä auktorisoi oman lajinsa valmentajat ja ohjaajat.

Aluejärjestöt tarjoavat I-tasolla kaikille lajeille yhteisiä sisältöjä ja yhteiset sisällöt muodostavat koulutuskokonaisuuden yhdessä lajiosioiden kanssa (Kilpailusäännöt, Unshin ja tengi ja Taido Core).

I-tason valinnaiset opinnot voi suorittaa joko omalla alueella Superviikonlopuissa. Koulutusta järjestetään seuraavilla paikkakunnilla: Helsinki, Joensuu, Jyväskylä, Kokkola, Kouvola, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Oulu, Pori, Rovaniemi, Savonlinna, Seinäjoki, Sotkamo, Tampere, Turku.

Hyvä vaihtoehto suorittaa I-taso on käydä kouluttautumassa kamppailulajien yhteisessä I-tason junioriohjaajakoulutuksessa (kesto 2 x la-su). Koulutus järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Huolimatta koulutuksen nimestä junioriohjaajakoulutus I sopii kaikille ohjaajille.