Yksi nainen – 50 ottelua

Maajoukkuetaidoka Katja Anoschkin ottelee 50 ottelua yksitellen Pohjoismaiden kovimpia ottelijoita vastaan. Haastetun tulee voittaa otteluista puolet, jotta hänen katsotaan onnistuneen. Liput ovat nyt myynnissä Suomisportissa. 

Liput ja lisätiedot

GO JU NIN JISSEN

GO JU NIN on suomalainen 50 ottelun haaste.  Haasteessa yksi henkilö ottelee 50 ottelua yksitellen eri vastustajia vastaan lähes tauotta. Otteluaika kussakin ottelussa on 2 minuuttia, minkä päätyttyä tuomari julistaa ottelun voittajan lyönneillä, potkuilla, pyyhkäisyillä ja kaadoilla saatujen pisteiden tai annettujen varoitusten perusteella. Haaste on sekä henkisesti, että fyysisesti vaativa.

Historiaa
Go ju nin jissen on ottelutapahtuma, joka järjestettiin ensimmäistä kertaa Suomessa vuonna 2011, kun Vantaan Taidon Ly-Cong Thu haastettiin ottelemaan 50 ottelua kertaheitolla.

Syynä haasteeseen oli taidotovereiden kisoissa tekemä leikkimielinen sopimus, jonka mukaan Congin olisi pitänyt tehdä kierteinen voltti liikesarjassaan. Hän kuitenkin teki kisasuorituksessaan kierteisen sijaan normaalin voltin ja loppu onkin historiaa. Congi otti otteluhaasteen vastaan.

Tavoitteena on, että taidokan tulee voittaa otteluista puolet, jotta hänen katsotaan onnistuneen haasteessa. Ly-Cong Thu voitti 50 ottelusta 27. Vuonna 2012 haastettiin tamperelainen Jere Tuulkari, joka myös selvisi otteluista voittajana. Helsinkiläinen Päivi Nevalainen (mm. MM-otteluhopeaa 2013 ja moninkertainen suomenmestari) pöllytti vastustajiaan vuonna 2013. Hän voitti 50 ottelusta 37.

Myös maajoukkuetaidokat Jukka Solehmainen Helsingistä ja Jere Anttalainen Kuopiosta ovat selättäneet haasteen.

Jokaiselle haaasteen vaastaanottavan edessä on siis varsin mielenkiintoinen opintomatka itseen; jaksaako ja pysyykö mieli kirkkaana, vaikka väsymys alkaa hiipiä mieleen ja kehoon, miten pitkälle henkiset voimavarat kantavat.Kyseessä on hyvin ainutlaatuinen tapahtuma niin lajille kuin katsojillekin.

Idea tapahtuman taustalla
Idea taidon 50 ottelun haasteeseen on lähtöisin kyokushin karatesta, jonka yksi legendaarisin tunnusmerkki on ”100-man Fighting” eli sadan ottelun haaste.

Kyokushin -tyylisuunnan kehittäjä, korealaissyntyinen Masutatsu Oyama omisti elämänsä kamppailulajeille ja harjoitteli lukuisia eri kamppailutaitoja. Oyama halusi kyokushin karateen äärimmäisen testin, joka mittaisi fyysistä ja henkistä kestävyyttä. Oyama oli itse ensimmäinen, joka suoritti tämän äärimmäisen 100 ottelun haasteen.

Ly-Cong Thu
Go ju nin jissen I, 2011

Jere Tuulkari
II, 2012

Päivi Nevalainen
III, 2013

Jukka Solehmainen
IV, 2015

Jere Anttalainen
V, 2016