Nuorten valmennus

Nuorten valmennusryhmätoimintaa toteutetaan avoimilla valmennusleireillä. Tavoitteena on tarjota nuorille kilpaileville tai kilpailemisesta kiinnostuneille taidokoille lisävalmennusta ja tietoa harjoittelusta kilpaurheilun näkökulmasta. Tavoitteena on tukea harjoittelumotivaatiota ja innostaa nuoria jatkamaan kilpailua osana taidoharrastusta. Avoimille valmennusleireille osallistuminen tekee siirtymisestä aikuisten/ isompien sarjoihin helpompaa tulevaisuudessa.

Miten valmennusryhmä toimii?

Valmennusleirejä järjestetään noin kaksi kertaa vuodessa. Leirit ovat yksi- tai kaksipäiväisiä ja ne pidetään yleensä Lahden kamppailuareenalla tai Pajulahden urheiluopistilla. Leireistä yksi on syksyllä ja yksi keväällä. Leirillä harjoitellaan tärkeitä taitoja taidoa varten sekä kilpailuun liittyviä asioita. Leirillä valmentajat antavat myös vinkkejä taidoharjoitteluun ja oheisharjoitteluun leirien ulkopuolella.

Tavoitteena on tukea innostusta kilpaurheiluun ja harrastuksen jatkamiseen nuoren kasvaessa aikuiseksi. Leirien ohjelma rakennetaan tukemaan sekä kilpailuja että nuorten omia toiveita ja tavoitteita.

Ryhmän päävalmentajana toimii kokenut arvokisakonkari sekä MM- ja EM-mitalisti Essi Pekkanen. Valmennustiimiin kuuluvat myös Jasser Anoschkin ja Markku Valkeapää, jotka ovat erittäin kokeneita, osaavia ja innostavia valmentajia.