Nuorten valmennusryhmä

Nuorten valmennusryhmän tavoitteena on tarjota lahjakkaille ja innokkaille nuorille kilpaileville taidokoille lisävalmennusta ja tietoa harjoittelusta kilpaurheilun näkökulmasta. Tavoitteena on tukea harjoittelumotivaatiota ja innostaa nuoria jatkamaan kilpailua osana taidoharrastusta. Ryhmässä mukana oleminen tekee siirtymisestä aikuisten/ isompien sarjoihin helpompaa tulevaisuudessa.

Miten valmennusryhmä toimii?

Ryhmä harjoittelee yhdessä leirillä noin 2 kertaa vuodessa aikuisten valmennusleirien kanssa samaan aikaan. Leirit pidetään yleensä Lahden kamppailuareenalla ja leiripäivä olisi yleensä lauantai klo 10-16. Leireistä yksi on syksyllä ja yksi keväällä. Leirillä harjoitellaan tärkeitä taitoja taidoa varten sekä kilpailuun liittyviä asioita. Leirillä valmentajat antavat myös vinkkejä taidoharjoitteluun ja oheisharjoitteluun leirien ulkopuolella.

Ryhmään kutsutaan nuoria (toistaiseksi rajattu määrä), jotta jokaiselle voidaan taata henkilökohtaista palautetta.

Mitä valmennusryhmässä oleminen edellyttää?

Innostunutta asennetta taidoa kohtaan. Keneltäkään ei vaadita enempää kuin mitä itse pystyy ja haluaa tehdä. Ryhmästä ei pidä eikä saa ottaa paineita! Leireille tuleminen, ellei ole jotain selkeää estettä sekä mahdollisimman aktiivinen kilpaileminen, ovat myös edellytyksenä ryhmässä olemiselle. Ryhmä ei velvoita uhraamaan kaikkea vapaa-aikaa taidolle tai harjoittelulle, vaan taidon täytyy säilyä hauskana ja vapaaehtoisena tekemisenä nuoren elämässä. Ryhmä ei myöskään korvaa arvokasta työtä ja valmennusta, mitä jokainen saa omassa seurassaan. Työ tehdään aina oma salilla, leirit ovat pieniä yhteisiä bonuksia ja lisätukea niiden ohella.

Tavoitteena on tukea innostusta kilpaurheiluun ja harrastuksen jatkamiseen nuoren kasvaessa aikuiseksi. Leirien ohjelma rakennetaan tukemaan sekä kilpailuja että nuorten omia toiveita ja tavoitteita.

Ryhmää valmentaa kokenut arvokisakonkari sekä MM- ja EM-mitalisti Essi Pelttari.