Tule kokeilemaan, mitä taido voisi olla sinulle

Etsi lähin seura alta

On monia syitä aloittaa taido

Taido on turvallinen budolaji, jossa lapsi pääsee nauttimaan kamppailun tuomasta kihelmöivästä jännityksestä ilman pelkoa päähän kohdistuvista osumista tai liian kovasta kontaktista. Taidossa fyysinen kunto paranee harjoittelun myötä. Lihaskunto, motoriikka, tasapaino, ketteryys ja notkeus kehittyvät melkein huomaamatta. Yhtä merkittävää on henkinen kehitys. Parantuneet keskittymiskyky, pitkäjänteisyys ja itsevarmuus ovat melkoinen voimavara, josta on apua etenkin lapsen ja nuoren persoonallisuuden kehittymiselle: taidoka oppii huomioimaan ympäristönsä ja ryhmänsä sekä olemaan aktiivinen ja rohkea.

Varusteet

Alussa varusteiksi riittävät verkkarit, t-paita ja puhtaat paljaat varpaat. Eri seuroissa on hieman eri käytäntöjä, mutta alussa ei tarvitse taidopukua. Joissakin seuroissa tilataan alussa täysvalkeat karatepuvut, ne ovat edullisia ja niissä voi harjoitella hyvin ensimmäiset vuodet. Vasta vihreän vyön vyökokeeseen mennessä tarvitse mustat hakamat.

Kuka voi harjoitella?

Taidoa voivat harjoitella hyvin erilaiset ja eri-ikäiset ihmiset. Tutustumalla taidoseuroihin löydät tarkempaa tietoa, millaislle ryhmille missäkin seurassa järjestetään kursseja.

Taidotoiminta on vireää ympäri Suomen. Etsi lähin seura alta ja tule mukaan!