HUOLTAJAN ROOLI

 

Kun lapsi harrastaa taidoa

Junioreiden huoltajat ovat tervetulleita seuraamaan treenejä, siitä on kuitenkin hyvä sopia aina treenien vetäjän kanssa. Joskus juniori toivoo, että vanhemmat kävisivät itsekin kokeilemassa lajia, jotta tietäisivät, mistä puuhassa on kyse. Huoltajien merkitys lasten liikuntaharrastuksessa on merkittävä. Junnutreenit ovat myös oiva mahdollisuus käyttää aikaa omaan hyvinvointiin ja käydä lenkillä tai muuten vaan ulkoilmassa treenien aikana.

Kilpailutapahtumissa on tärkeää, että huoltajat ja muu perhe ovat mukana huoltojoukoissa kannustamassa. Huoltajan tehtävänä on tsempata ja tukea lasta. Huoltajan on hyvä olla myös läsnä, kun vastaan tulee pettymyksiä, silloin kannustetaan unohtamaan menneet ja aloittamaan alusta uudella innolla. Nuoren taidokan edistymisen huomaaminen vahvistaa liikunnallista itsetuntoa ja inspiroi myös jatkamaan lajin parissa. On tärkeää, että juniorit oppisivat iloitsemaan omasta oppimisestaan ja kehittymisestään.

Toiminta taidoseuroissa nojaa vahvasti vapaaehtoistyöhön. Ohjaajat ja seuran luottamushenkilöt toivottavat tervetulleeksi seuratoimintaan myös vanhempia. Etenkin lisäkäsiä tarvitaan silloin, kun seura järjestää tapahtumia kuten esimerkiksi ja kilpailuita tai kisamatkoja. Kimppakyydit, simppelit toimitsijatehtävät tai buffetin pito tapahtumassa tai esimerkiksi EA-ryhmään osallistuminen ovat tärkeitä tehtäviä.

Parhaimmillaan vapaaehtoistyö on harrastus, joka on yhdessä tekemistä, yhdessäoloa ja asioiden edistämistä yhteisen hyvän puolesta. Taidoseurassa pienelläkin panoksella pystyy edistämään yhteisiä asioita. Vessapapereita tai pesuaineita ei lähdetä kaupittelemaan, mutta halukkaita vanhempia otetaan mielellään mukaan seuran luottamustehtäviin, taloudenhoitoon, suunnittelemaan pikkujouluja tai lasten kevätriehoja tai ideoimaan vaikka seuran markkinointia.