Suomen Taido Dan-yhdistys

 

Yrjö Castrén
Puheenjohtaja

Jari Tuominen
Suomen Taidopresidentti

Henri Kosonen
Vyökoesihteeri

Marko Meriläinen
Sihteeri

Kirsti Maaniemi
Taloudenhoitaja

Jasser Anoschkin
tiedottaja

Suomen Taido Dan-yhdistys on linkki Suomen ja Japanin välillä. Yhdistys on myös linkki eri seuroihin vyökoepuoltajan välitykselle. Dan-yhdistyksen tehtävä on valvoa taidon laatua Suomessa, sekä järjestää vyökokeita, leirejä ja koulutuksia.

Dan-yhdistys antaa puoltoja, kommentteja ja ehdotuksia esim. kilpailusääntöihin, vyökoeasioihin, tuomaritoimintaan, tuomariluokituksiin yms.

Vuosittain järjestettävä Dan-leiri on tuttu tapahtuma monelle. Leirille pyritään löytämään kiinnostavia ja mustia vöitä kehittäviä aiheita. Nykyään Dan-leirin tavoitteena on olla leppoinen mustien vöiden kokoontumisajo, johon voi osallistua, vaikka ei olisikaan ihan täydessä kisakunnossa. Yhdistys kerää palautetta Dan-leirin annista ja miettii mitä seuraavien vuosien leireillä tulisi opettaa.

Dan-tapahtumassa puolestaan ollut viime vuosina mm. jousiammuntaa, saunomista, sushimaistiaisia, erittäin hyvää seuraa ja rikasta keskustelua.

Dan-yhdistys järjestää vyökokeita, joissa suoritetaan kyu- ja dan-arvoja. Dan-kokeet järjestetään aina Dan-leirillä tai arvokilpailujen yhteydessä. Kyu-kokeita järjestetään eri puolilla maata. Dan-yhdistyksen jäsenien vyökoemaksu on halvempi ja Dan-yhdistys myöntää harkinnan mukaan tukea jäsenille EM- ja MM- tapahtuman maksuihin erikseen ilmoitettavien kriteerien mukaan.

Yhdistyksen toiminta pyörii jäsenmaksuilla ja vyökoemaksuilla. Jäsenmaksun ja kannattajajäsenmaksun hinnalla saat kutsun Dan-tapahtumaan ja yhdistyksen vuosikokoukseen.

Vaikka paras kisakunto olisi nähty viime vuosituhannella tai aktiiviura tatamilla on jo ohi, toivotamme Sinut mukaan Dan-yhdistyksen toimintaan. Ikä ja vanheneminen vain lujittavat muistoja sekä lajin parissa vietettyjä hetkiä. Voimme myös näin näyttää mallia taido-iältään nuoremmille. Taido on siinä mielessä loistava laji, että jokainen voi löytää oman polkunsa taidon toteuttamiseksi. Jokainen taidon parissa vietetty hetki on tärkeä, riippumatta siitä onko ollut voittamassa MM -mitalin, printannut kurssijulisteita seuralle tai ohjannut seuraharjoituksia. Taidohenki ja sosiaalisuus on hyvin tärkeä asia ja sen toivoisimme vain vahvistuvan. Toivotamme mukaan Dan-yhdistykseen kaikki mustan vyön taidokat, riippumatta siitä kuinka vähän tai kauan aikaa sitten olet mustan vyösi suorittanut.

Ohjeet jäsenmaksun maksamiseen:

Dan-yhdistyksen jäsenmaksun 30 euroa voit maksaa joko Suomisportin kautta tai suoraan dan-yhdistyksen tilille (FI9817853000001084, viitteellä 1012). Maksathan jäsenmaksun vuosittain viimeistään 30.4. mennessä.

Tässä ohjeet Suomisportissa maksamiseen, joka tapahtuu seuraavassa osoitteessa: https://www.suomisport.fi/

Kirjaudu sisään Suomisporttiin kertakirjaustumiskoodilla antamalla sähköpostiosoitteesi tai puhelinnumerosi. Sinulle lähetetään erillinen linkki, joka vie sinut omalle profiilisivullesi.

Valitse sivun yläpalkeista ”Ostamaan” vaihtoehto. Valitse sitten, että olet ostamassa  ”Jäsenyyden – Itselleni – Suomen Taido Dan-Yhdistys Ry” (viimeinen valinta löytyy helposti, kun kirjoitat tekstikenttään dan).

Seuraavaksi tulee valinta ”Valitse seuraavaksi sinulle sopiva jäsenyys”. Dan-yhdistyksellä on vain yksi seurajäsenyystyyppi:
Suomen Taido Dan-yhdistys vuosijäsenyys 2020, 30 €

Tämän jälkeen voit maksaa jäsenyyden valitsemallasi maksutavalla.