Suomen Taido Dan-yhdistys

 

Timo Piiroinen
Puheenjohtaja

Jasser Anoschkin
Sihteeri ja tapahtumat

Henri Kosonen
Tekninen vastaava

Jari Tuominen
Kv-asiat, Suomen Taidopresidentti

Marko Meriläinen
Vyökoesihteeri

Mikko Koivula
Taloudenhoitaja, Vpj

Selja Ahava
Tiedottaja

Suomen Taido Dan-yhdistys on linkki Suomen ja Japanin välillä. Yhdistys on myös linkki eri seuroihin vyökoepuoltajan välitykselle. Dan-yhdistyksen tehtävä on valvoa taidon laatua Suomessa, sekä järjestää vyökokeita, leirejä ja koulutuksia.

Dan-yhdistys antaa puoltoja, kommentteja ja ehdotuksia esim. kilpailusääntöihin, vyökoeasioihin, tuomaritoimintaan, tuomariluokituksiin yms.

Vuosittain järjestettävä Dan-leiri on tuttu tapahtuma monelle. Leirille pyritään löytämään kiinnostavia ja mustia vöitä kehittäviä aiheita. Nykyään Dan-leirin tavoitteena on olla leppoinen mustien vöiden kokoontumisajo, johon voi osallistua, vaikka ei olisikaan ihan täydessä kisakunnossa. Yhdistys kerää palautetta Dan-leirin annista ja miettii mitä seuraavien vuosien leireillä tulisi opettaa.

Dan-tapahtumassa puolestaan ollut viime vuosina mm. jousiammuntaa, saunomista, sushimaistiaisia, erittäin hyvää seuraa ja rikasta keskustelua.

Dan-yhdistys järjestää vyökokeita, joissa suoritetaan kyu- ja dan-arvoja. Dan-kokeet järjestetään aina Dan-leirillä tai arvokilpailujen yhteydessä. Kyu-kokeita järjestetään eri puolilla maata. Dan-yhdistyksen jäsenien vyökoemaksu on halvempi ja Dan-yhdistys myöntää harkinnan mukaan tukea jäsenille EM- ja MM- tapahtuman maksuihin erikseen ilmoitettavien kriteerien mukaan.

Yhdistyksen toiminta pyörii jäsenmaksuilla ja vyökoemaksuilla. Jäsenmaksun ja kannattajajäsenmaksun hinnalla saat kutsun Dan-tapahtumaan ja yhdistyksen vuosikokoukseen.

Vaikka paras kisakunto olisi nähty viime vuosituhannella tai aktiiviura tatamilla on jo ohi, toivotamme Sinut mukaan Dan-yhdistyksen toimintaan. Ikä ja vanheneminen vain lujittavat muistoja sekä lajin parissa vietettyjä hetkiä. Voimme myös näin näyttää mallia taido-iältään nuoremmille. Taido on siinä mielessä loistava laji, että jokainen voi löytää oman polkunsa taidon toteuttamiseksi. Jokainen taidon parissa vietetty hetki on tärkeä, riippumatta siitä onko ollut voittamassa MM -mitalin, printannut kurssijulisteita seuralle tai ohjannut seuraharjoituksia. Taidohenki ja sosiaalisuus on hyvin tärkeä asia ja sen toivoisimme vain vahvistuvan. Toivotamme mukaan Dan-yhdistykseen kaikki mustan vyön taidokat, riippumatta siitä kuinka vähän tai kauan aikaa sitten olet mustan vyösi suorittanut.

Ohjeet jäsenmaksun maksamiseen:

Dan yhdistyksellä on 2021 alkaen käytössä uudistunut Suomisport-Seurapalvelu. Uusia ja vanhoja jäseniä pyydetään ilmoittautumaan uudistettuun järjestelmään seuraavan linkin kautta: https://seurat.suomisport.fi/invite/deb13345-dc5c-4040-a4e9-4e71f3bf68f3 

Uudistuksen myötä siis myös vanhoja jäseniä pyydetään ilmoittautumaan oheisella linkillä järjestelmään. Jäseneksi ilmoittautumisen jälkeen yhdistyksen yhteyshenkilö käy järjestelmässä hyväksymässä sinut jäseneksi, jonka jälkeen sinulle generoituu automaattisesti jäsenmaksu Suomisportiin. Jäsenmaksu pitää vielä käydä itsenäisesti maksamassa omalta Sporttitililtä ”Maksut” -kohdasta, jonne se ilmaantuu, kun jäsenyyshakemuksesi on hyväksytty (hyväksymiseen voi mennä muutama päivä).

Maksuja koskevissa kysymyksissä voit kääntyä yhdistyksen taloudenhoitajan puoleen.