TAIDOA VOIVAT HARJOITELLA HYVIN ERILAISET JA ERI-IKÄISET IHMISET

Mikä taidokan polku?

Taidokan polku on luotu seuratoimijoille, taidokoille itselleen sekä junioreiden vanhemmille. Taidokan polku kertoo konkreettisesti sen, mitä taitoja, harjoitusmääriä ja valmennuksen sisällön painopisteitä polulla tulisi eri ikävaiheissa olla. Taidon voi aloittaa missä iässä vain, joten eteneminen Taidokan polulla tapahtuu luonnollisesti yksilöllisten taipumusten, tavoitteiden ja harjoitustaustan mukaisesti.

Taidokoille polku toimii siis tiekarttana omien tavoitteiden asettamiseen, ohjaajille se on apuväline mm. kausisuunnittelun tueksi, vanhemmille polku antaa tietoa siitä, mitä lajissa tapahtuu kussakin ikävaiheessa ja kuinka lajissa edetään.

4-7 vuotiaat Taido Minit

Taido Minit 4-7v.

Mininä on hyvä aloittaa taido! Katso oheisesta linkistä, millaisia asioissa Mineissä harjoitellaan!

7-12-vuotiaat Taido Kidsit

Taido Kids on hauskaa menoa 7-12 -vuotiaille

Lue lisää millaista harrastaminen on tämän ikäisenä!

13-17 -vuotaiden taido

13-17 -vuotiaana ehtii vielä hyvin aloittaa taidon

Nuoret harjoittelevat perustekniikoita, hokeita ja ottelua, akrobatiaa sekä lajin taktiikkaa niin parin kanssa, yksin kuin joukkueessakin. Harjoittelun myötä kehittyvät yleis- ja lajitaitavuus, peruskestävyys, lihaskestävyys sekä räjähtävä voima.

17-35 -vuotaiden taido

Uusi harrastus voi viedä mukanaan myös nuoren aikuisen

Suurin osa aloittaa taidon juniorina , mutta toine piikki onkin nuoret aikuiset. Moni aloittaa lajin muuttaessaan uudelle opiskelupaikkakunnalle. Tässä ikävaiheessa tähdätään kohti oman osaamisen ja jopa maailman huippua!

Yli 35 -vuotiaiden taido

Yli 35-vuotiaanakin voi aloittaa!

Lajin parissa pitkään olleille avainasemassa on oman taido-ohjaajuuden ja osaamisen syventäminen. Aikuisena aloittaville taidon harrastaminen on liikunnan sovittamista työn ja muun elämisen viikkorytmiin. Olipa niin tai näin, niin taido tarjoaa hikeä, haasteita ja hyvää oloa sekä uusia ystäviä kaikille harrastajilleen.