Hyppää koulutuspolulle!

Suomen Taidon valmentaja- ja ohjaajakoulutuspolku on koulutuskokonaisuus, joka tarjoaa taidokalle mahdollisuuden kehittyä lajissa, ymmärtää lajia sekä liikunnan harrastamista paremmin ja mahdollisuuden kasvaa kehittymisen myötä hyväksi taido-ohjaajaksi. Kaikilta 1-3 -tason ohjaajailta odotetaan sitoutumista puhtaaseen ja reiluun urheiluun ja tason myöntämiseen vaaditaan Reilusti paras, Puhtaasti paras ja Vastuullinen valmentaja -koulutusten käymistä. Koulutusjärjestelmä on myös osittain kytketty vyökoejärjestelmään, sillä 1-taso on vaatimuksena 2. danin vyökokeeseen.

Valmentaja- ja ohjaajakoulutusjärjestelmän lisäksi Suomen Taido järjestää myös muita koulutuksia.

Koulutusjärjestelmä koostuu viidestä eri tasosta: 1-taso eli ohjaajataso/ perustaso, 2-taso eli opettajataso ja 3-taso eli valmentajataso. 2 ja 3-tason koulutusta järjestetään yhteistyössä muiden kamppailulajiliittojen ja urheiluopistojen kanssa. Tasot 4 ja 5 eivät ole taidon järjestämää koulutusta vaan niiden edellytyksenä on ammatillinen tai korkeakoulutasoinen ammattivalmentajapätevyys.

Suomalaiseen valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen perusteisiin voit tutustua osoitteessa www.olympiakomitea.fi.

Ajankohtaiset tapahtumat löydät Suomen Taidon tapahtumakalenterista.

Kun tasoihin kuuluvat koulutukset on suoritettu, suoritetusta tasosta saa merkin kiinnitettäväksi taidogiin. Sekä uudet että aiemmin tason suorittaneet saavat merkkinsä tilaamalla ne Suomen Taidon toimistolta. Yksi merkki kuuluu koulutuksen hintaan. Lisämerkit ovat maksullisia, hinta 10 euroa kappale. Hihamerkki kiinnitetään taidogin vasempaan hihaan liiton merkin tilalle. Hihassa voi olla vain yksi merkki kerrallaan. Merkit pohjautuvat liiton visuaaliseen ilmeeseen ja ne on suunnitellut Tapani Haapanen.