Sporttirekisteristä Suomisporttiin – sähköiset palvelut päivittyvät

Suomisportin käyttöönoton valmistelut alkavat

Suomen Taidoa ja taidoseuroja vuosia palvellut Sporttirekisteri poistuu käytöstä vuoden 2017 aikana ja siirrymme käyttämään uutta urheilujärjestöjen yhteistä Suomisport -digipalvelua jäsentietojen hallinnointiin ja jäsenmaksujen rahaliikenteeseen. Uudistus aloitetaan siten, että uuden lisenssit kaudelle 2017-2018 ostetaan jo uudesta rekisteristä ja vanhan rekisterin tietoja aletaan siirtää Suomisportin alle. Etenkin Japanin MM-tapahtumaan lähtijöitä kannustetaan hankkimaan tulevan kauden lisenssi heti, kun se tulee myyntiin heinäkuun alussa. Muut harrastajat ehtivät hankimaan lisenssin normaalisti hieman myöhemminkin salien avatessa ovensa syyskaudelle.

Helpotusta seurojen jäsenmaksujen hoitamiseen

Suomisport tuo uutuutena taidoseurojenkin käyttöön Maksuturvan maksutoiminnot (pankki- ja luottokorttimaksupainikkeet), jotka mahdollistavat seurojen jäsenmaksujen keräämisen ilman erillistä laskuttamista. Näin seuroilta poistuu merkittävä määrä laskuttamisesta aiheutuvaa työtä. Samalla seuroille syntyy harrastajien itse ylläpitämä ajan tasainen jäsenrekisteri. Jäsenmaksunsa maksaneet taidokat saavat Suomisportista kännykkäapplikaation, josta näkee aina rekisteriin tallentuneet ajantasaiset omat tietonsa ja jolla voi myös tarvittaessa todistaa maksetun jäsenmaksun. Tämä kaikki tarjotaan jäsenseuroille veloituksetta.

Mitä seuran kannattaa tehdä jo nyt?

Jos seuralta on unohtunut päivittää seuran nimenkirjoittajien ja hallituksen jäsenten tiedot yhdistysrekisteriin, nyt ne on syytä päivittää. Seuran tiedot voi päivittää yhdistysrekisterin sähköisessä palvelussa, johon pääset klikkaamalla tästä.

Suomisport –palvelun käyttöönotto edellyttää, että seuran tiedot yhdistysrekisterissä ovat ajan tasalla.

Mitä taidokat voivat tehdä jo nyt?

Taidokat voivat rekisteröityä Suomisporttiin jo nyt osoitteessa www.suomisport.fi. Suomisportiin rekisteröityminen ei maksa mitään. Rekisteröityminen ja myöhempi uudelleen sisään kirjautuminen tehdään kätevästi kertakirjautumiskoodilla käyttäen omaa puhelinnumeroa tai sähköpostiosoitetta eli mitään käyttäjätunnuksia tai salasanoja sinun ei tarvitse muistaa. Rekisteröidyttyäsi Suomisportiin voit ottaa tuntumaa palveluun ostamatta minkään liiton lisenssiä.

Jo taidoa harrastaneet (seurojen vanhaan rekisteriin jäseniksi liiteyty ja lisenssin omaavat taidokat) ovat jo Suomisportissa ja silloin henkilön tiedot sieltä jo löytyvät. Useimmissa tapauksissa näin ei kuitenkaan ole. Liikkujan vanhat sporttirekisteritiedot yhdistetään uuteen liikkujaan vasta kun järjestelmä löytää oikein henkilön HeTun perusteella. Tällä vältetään se, että henkilölle tulisi useita profiileja järjestelmään. Eli liikkuja itse ei käy rekisteröitymässä palveluun, niin jonkun seurasta (seurakäyttäjä) on syötettävä tiedot uuteen järjestelmään ensimmäisellä kerralla.

Suositus siis on, että säästetään seurakyttäjien aikaa ja jokainen taidoka käy näpyttelemässä omat tietonsa rekisteriin. Huoltajat voivat lisätä lapset rekisteriin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *