Suomen Taidon johtoryhmä päätti toimenpiteistä ja suosituksista koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi taidotoiminnassa

Karateliiton hallitus on omassa tiedotteessaan (https://karateliitto.fi/fi/uutiset/karateliiton-ohjeistus-koskien-kansainvalista-koronavirusepidemiaa/) ohjeistanut Karateliiton alaista toimintaa koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.
Suomen Taidon johtoryhmä on päättänyt seuraavista toimenpiteistä, suosituksista ja varautumisesta pohjautuen Valtioneuvoston ja Karateliiton hallituksen tiedotteisiin:

Suomen Taidon ja jäsenseurojen järjestämät tapahtumat
Suomen hallitus (valtioneuvosto) suosittaa, että kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka. Lisäksi suositellaan, että myös muiden kokoontumisten järjestäjät harkitsevat riskiarvioiden pohjalta vastaavien tilaisuuksien järjestämistä. Valtion järjestämät isot seminaarit ja tapahtumat perutaan toukokuun loppuun saakka.

Johtoryhmä päätti seuraavista toimenpiteistä
-Harjoitteleminen, kilpaileminen ja muu toimintaan osallistuminen (mm. ohjaaminen, tuomarityöskentely) sairaana tai oireisena on ehdottomasti kielletty.
-Turku-cup (29.3.) perutaan, osallistumismaksut palautetaan
-Yleisleirin ja Lajitaitojen ohjaajakoulutuksen (4.-5.4.) on siirretty: uusi ajankohta 26.-27.9.2020 (tilanne päivitetty 25.3.2020)
-Loviisan juniori-cup (11.4.) perutaan, osallistumismaksut palautetaan.
-Asikkalan juniori- ja sonen-sarjojen SM-kilpailut (18.4.) perutaan ja osallistumismaksut palautetaan. Sarjojen järjestämistä yleisen sarjan ja joukkuelajien SM-kilpailuissa (Järvenpää) tutkitaan
-Järvenpään SM-kisat (16.5.) siirretään. Uusi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.
-Mahdolliset vaikutukset MM-valintakriteereihin tiedotetaan myöhemmin.
-Valmennusryhmien leirejä ei järjestetä toistaiseksi

Johtoryhmän suositukset seuroille
Johtoryhmä suosittaa, että ulkomailta palaavien tulee sopia harjoituksiin paluunsa ajankohdasta ja poissaolosta (kaksi viikkoa) yhdessä seuran edustajien kanssa.

Muusta kuin välttämättömästä matkustamisesta on syytä luopua ja matkoja siirtää.

Tartuntojen vähentämiseksi tulee myös rajoittaa ei-välttämätöntä toimintaa, kuten lähikontakteja harjoitustoiminnassa ja muulla vapaa-ajalla. Seurat päättävät järjestämästään harjoitus- ja muusta toiminnasta itsenäisesti riskiarvioiden pohjalta. Suositellaan lajiharjoittelusta pidättäytymistä 31.3. asti tai kunnes toisin ohjeistetaan. Kontaktiharjoitteista ja sairaana/oireisena harjoittelemisesta on kuitenkin pidättäydyttävä ja yleisestä hygieniasta huolehdittava.

Erityisen tärkeää tämä on riskiryhmiin kuuluvien sekä lasten ja nuorten suojelemiseksi. Seurojen tulee noudattaa erityistä harkintaa ja varovaisuutta riskiryhmien ja lasten/nuorten toiminnan osalta. Riskiryhmiin kuuluvat ikääntyneet tai perussairaat.

Käsienpesu- ja yskimisohjeet
Virustartuntoja voidaan ehkäistä tehokkaasti noudattamalla käsienpesu- ja yskimisohjeita. Lisätietoja koronaviruksesta ja käsienpesu- ja yskimisohjeet löytyvät THL:n www-sivustolta seuraavista osoitteista:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/infektioiden-ehkaisy-ja-torjuntaohjeita/kasienpesu-ja-yskiminen

Lisätietoja: lajipäällikkö Tomi Tolsa, p. 050 542 3431

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *