Osallistu kyselyyn taido-ohjaajien osaamisesta!

Heti vuoden alussa starttasi Suomen Taidon osaamishanke,  jonka tavoitteena on luoda kokonaisymmärrys taidon lajitaidoista niin teknisistä, tietotaidollisista kuin teoriataidoista sekä kehittää tuota tukeva taidon osaamis- ja ohjaajakoulutusjärjestelmä. Samalla pöllytetään vanhoja totuttuja malleja.

Vielä 80-90-luvulla vihreä- ja ruskeavöiset taidokat hoitivat seurojen harjoitusten ohjausta. Tänä päivänä kaikissa seuroissa on mustavöisiä ohjaajia ja useimmissa vyökoevalvojiakin. Näin ei siis ole enää tarvetta panostaa alkuvaiheen ohjaajakoulutuksiin vaan sitä vastoin voimme tukea harrastajia mielekkäillä teemaleireillä ja koulutuksilla, jossa pääsee eri seurojen harrastajien kanssa tuttujen ja vähemmän tuttujen harjoitteiden pariin. Samalla vyövaatimusten ja koulutustasojen monimutkaista kokonaisuutta selkiytetään ja sisältöjä jaetaan tasaisemmin eri vyöarvoille. Osaamishanke kestää koko vuoden 2019 ja sitä lähdetään jalkauttamaan 2020.

Tällä hetkellä koulutustyöryhmä on valmistellut kaksi kyselyä:

  • toinen on lähetetty kaikille yli 15-vuotiaille tämän kauden lisenssillisille ja vastauksia toivotaan kaikilta ohjaajilta sekä apuohjaajilta -> pääset vastaamaan kyselyyn myös TÄSTÄ! Vastaukset 10.2.2019 mennessä
  • toinen kysely on tarkoitettu seuran ohjaustoiminnan vastuuhenkilölle ja tähän toivotaan yhtä vastausta /seura,. Kysely on lähetetty seurojen puheenjohtajille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *