Turku-cup I avaa kilpailukauden 3.2. – lue lisää päivän kulusta ja kauden tuomarilinjauksesta

Turku-cup I järjestetään lauantaina 3.2.2018 Alfan liikuntakeskuksessa (os. Raunistulantie 15, 20300 Turku

Tässä tärkeitä huomioita kisapäivästä

 • junioreiden kisat alkavat klo 11.00, paikalla tulee olla klo 10.00
 • aikuisten kisat alkavat klo 12.30, paikalla tulee 11.30
 • Yleistä kilpailijoille kisapaikalla:
  – Passit kerätään heti ovella, tässä tapahtuu samalla myös ilmoittautuminen
  – Parkkipaikat saattavat työmaan takia olla tiukassa, mutta niitä löytyy molemmilta puolin kamppailusalia olevilta parkkipaikoilta sekä kamppailusalin ja sen takana olevien rakennusten edustalta tien vierestä
  – Juniorit voivat lämmitellä ennen kilpailuiden alkua kisatatameilla ja kilpailuiden aikana alueen reunoilla merkityillä alueilla viime vuosien tapaan. Junioreiden kisat kestävät arvion mukaan klo 12.00 asti eli heti hokei -sarjojen perään tulevat ottelut
  – Aikuiset voivat lämmitellä 11.30-12 kilpailutatameiden reunalla merkityillä lämmittelyalueilla ja klo 12.00 lähtien erillisellä lämmittelytatamialueella (Tämä alue on käytössä myös aikuisten kilpailuiden aikana lämmittelyyn) sekä heti junioreiden kilpailuiden loputtua myös kisa-alueella. Klo 12-12.30 käytössä on siis 3 tatamialuetta lämmittelyyn. Toivomme, että lämmittelyhokeit yms. tilaa vievä lämmittely tehdään tänä aikana ja pienempää tilaa vievää lämmittelyä 11.30-12.
  – Aikuisten kisat ovat arvion mukaan ohi noin klo 15.30. Ennen otteluita on noin 25 min tauko.
  – Eväiden suhteen seura toivoo huolellisuutta eli syödään tatamien ulkopuolella ja siististi, ettei muruja ja nesteitä tipu lattioille. Mikäli sotkua tulee, siivoa jälkesi huolella tai ilmoita asiasta kilpailuiden johtajalle siivousta varten.
  – Kisabuffet on käytävällä kulkuportin luona. Siellä on myös muutamia pöytiä, joissa saa syödä myös omia eväitä
  Kauden tuomarilinjauksesta

Kauden tuomarilinjauksesta

Tällä kaudella ei ole mitään erityistä painopistettä hokein osalta vaan suoritukset arvioidaan kilpailusäännöissä olevien kriteerien perusteella (mm. hokein 10 kohtaa). Hyvä kamae ja puhtaat perustekniikat ovat tärkeitä pohjalla, joiden lisäksi toivotaan nopeutta suorituksiin, että hokei näyttäisi kamppailulta, eikä voimistelulta. Järkevää rytmitystä ei sovi kuitenkaan unohtaa.

Ottelussa halutaan niin ikään palata hyvään perustekemiseen eli tekniikoiden muotojen tulee näkyä selkeästi (esim. hengissä ylävartalo potkaisevaa jalkaa alempana), tekniikoiden on tultava liikkeestä ja erityisesti potkujen palautuksiin halutaan kiinnittää huomiota eli ne eivät saa olla läpivientejä vaan kontrolloituja tekniikoita, joissa on geri hikite. Vaarallisista tekniikoista annetaan herkästi varoitus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *