Suomen Taido palkitsi vuonna 2020 ansioituneita ja menestyneitä

Suomen Taidon palkitsemistilaisuus antoi odottaa itseään, sillä odotuksissa oli tavata kasvokkain ja järjestää palkitsemistilaisuus kokoontumalla yhteen. Poikkeustilanteen jatkuessa kuitenkin vuoden 2021 puolelle, palkitsemistilaisuus siirrettiin sähköiseen ympäristöön. Tilaisuus pidettiin 10.2.2021 ja palkittavina oli runsas määrä taidokoita, jotka ovat omalta osaltaan vaikuttaneet oman seuransa ja liiton toimintaan merkittävällä tavalla.

PALKITUT 2020

Vuoden Taidoka

Mimmi Turpeinen, Jigotai

Vuoden kehittyjä ja jo 2020 potentiaaliaan väläytellyt taidoka. Mimmi Turpeinen on hymyilevä, mutta tiukka taistelija. Hän on sinnikäs treenaaja ja määrätietoinen harjoittelu näkyy huikeassa kehityksessä. Mimmi on iloinen ja muita tsemppaava treenikaveri ja jaksaa reissata Jyväskylästä kauemmaskin treenaamaan. Nuoresta iästään huolimatta hän on jo maajoukkuekonkari. Hänellä on loistava asenne ja hän on hieno esikuva nuoremmillekin taidokoille.

Mimmi Turpeinen vas. on Vuoden Taidoka 2020. Kuva: Aki Peltola

Vuoden seura

Espoon Taido

Vuonna 1995 perustetussa seurassa vallitse hyvä yhteishenki ja eteenpäin katsova ote. Vaikka vuosi toi mukanaan etenkin pääkaupunkiseudulla erilaisia sulkuja ja rajoituksia harjoitteluun, osallistui seura kuitenkin aktiivisesti mm. TaTu -hankkeeseen.  Kaudella 2020 seura järjesti myös menestyksekkäästi Cup-kilpailut Tapiolan urheiluhallilla 15.2.2020. Espoon Taidon tuki muille kilpailuja järjestäville seuroille on ollut merkillepantavaa. Vuoden seurassa järjestetään aktiivista junioritoimintaa ja ohjaajat hakevat lisäoppia myös koulutuksista.

Vuoden nuori taidoka

Sanni Waris, Järvenpään Taidoseura

Sanni Waris on jo vuosia kilpaillut aktiivisesti ja kehittynyt huimasti. Asennetta häneltä löytyy vaikka muille jakaa.  Sanni on aloittanut myös ohjaajauran. Nuori taidoka on harjoitellut itsenäisesti koronatauon aikana kehittyen huimasti.

Vuoden aikuisharrastaja taidoka

Minna Viljamaa, Vantaan Taido

Minna Viljamaa on ohjannut treenejä aktiivisesti aina iloisella ja positiivisella asenteella. Nyt syksyllä käynnistynyt Taidokerho on Minnan ideoima, myös OKM:n hakemus perusteluineen on lähtöisin hänen kynästään.

Vuoden junioriohjaaja

Kari Hakuli, Kouvolan Taido

Kouvolan Taidon juniorivalmentajana toimiva Kari Hakuli on hoitanut esimerkillisesti Kymenlaakson junioritoimintaa vuodesta 2017.  Nykyisin Kouvolassa toimii kaksi junioriryhmää, Taido Kids (alle 10-vuotiaat) sekä junioriryhmä noin 13-16 vuotiaat joita kumpaakin Kari luotsaa.  Junioritoiminta alkoi kahdesta juniorista ja nyt seuran junnumäärä on vakiintunut 15 junioriin. Kari osallistui aktiivisesti myös TaTu -kiertueen kokeilukertojen järjestämiseen paikkakunnallaan. Aikaisempina vuosina hän on käynyt myös Lahdessa ohjaamassa junnutreenejä noin kerran kuukaudessa. Kokonaismäärältään ohjaajavuosia junioritoiminnassa tulee jo 18 vuotta. Myös useat Nuori Suomi -leirit Vierumäellä sekä SporttiAction
-leirit Kouvolassa ovat olleet hänen vastuualueinaan.

Suomen Taidon kultainen ansiomerkki

Tuomas Kosonen, Yliopiston Taido

Tuomas Kosonen toimi Yliopiston Taidon puheenjohtajana vuosina 2003-2005, ja hallituksessa 2001-2002 sekä dan-jaoston puheenjohtajana useamman vuoden.  Tuomas on määrätietoisella otteellaan vienyt taidossa eri osa-alueita eteenpäin. Sen lisäksi, että hän on toiminut aktiivisesti omassa seurassaan, hän on antanut suurenmoisen tuen Porvoon Taidoseuran alkutaipaleelle. Omassa seurassaan hänellä oli vahva ote nimenomaan korkeampien vyöarvojen osaamisen kehittämisessä ja hän oli mukana liittotasolla Taido Core -konseptin kehittämisessä ja taidon valokuvauksessa. Tuomas Kosonen luotsasi Suomen Taidoliiton yhdentymisen Suomen Karateliiton kanssa puheenjohtajakaudellaan 2010-2013 ja jatkoi vielä Suomen Taidon puheenjohtajana vuosina 2013-2016. Viime vuosina hän on toiminut enimmäkseen tuomarina ja valmentajana.

Suomen Taidon hopeinen ansiomerkki

Hannu Autti, Kuopion Taidoseura

Hannu Autti aloitti taidon vuosituhannen vaihteessa. Ohjaajana hän aloitti vuonna 2006 vetämällä junioriharjoituksia. Autti kävi myös pyörähdyksen Rovaniemellä vuosina 2013-2015, jolloin pääsi keskittymään treenaamaan enemmän itse vailla vetovastuuta. Hannu Autti on taidoka, joka on sinnikkäästi palannut aina tatamille erilaisten vaiheiden jälkeen. Jos treenaamisesta onkin joskus tullut katkoja, on hän aina palannut ja ottanut myös vastuuta seuran toiminnasta niin koodaamalla seuran verkkosivuja, osallistumalla näytöksiin, seuran videotuotantoihin ja hallitustyöskentelyyn vuosien aikana.  Hannua pidetään seurassa arvostettuna pitkän linjan työmyyränä.

Päivi Nevalainen, Yliopiston Taido

Päivi Nevalainen on toiminut aktiivisesti myös seuratasolla ohjaten harjoituksia, toimien vyökoepuoltajana ja luotsaten Yliopiston Taidoa seuran puheenjohtajana 2008-2009. Mukana hallituksessa hän oli jo vuosina 2004-2005. Päivi Nevalainen on kouluttanut myös Suomen Taidon leireillä ja toimii nykyään myös aikuisten valmennusryhmän valmentajana.

Martti Rahkila, Yliopiston taido

Martti Rahkilalla on pitkä ura seuratoiminnassa ja jatkuva palo kehittää seuraa ja itseään paremmaksi. Rahkila on suorittanut III-tason valmentajakoulutuksen ja toiminut jo vuosia Yliopiston Taidon dan-jaoston puheenjohtajana ja ohjaajakokousten luotsaajana. Lisäksi Martti on toiminut Suomen Taidon pitkäaikaisena webmasterina ja uusien sähköisten ratkaisujen neuvonantajana. Aina positiivisuutta ympärilleen luova Martti on monelle tuttu myös Dan-leirin ohjaajakaartista.

Hanne Rajanen, Vantaan Taido

Hanne Rajanen aloitti taidon vuonna 2000. Seuran johtokuntaan hän lähti mukaan vuonna 2005 ja on siitä lähtien toiminut seuran luottamushenkilönä. Vuosina 2011-2013 hän toimi myös seuran puheenjohtajana. Hanne tunnetaan seurassa aktiivisena treenivetäjänä. Hän myös työskenteli menestyksekkäästi myös liiton toimistolla lajipäällikön opintovapaan sijaisena vuonna 2015 kolmen kuukauden ajan.

Minna Viljamaa, Vantaan Taido

Minna Viljamaa aloitti taidon Vantaan Taidossa vuonna 2006 ja jo heti seuraavana vuonna lähti mukaan seuran johtokuntaan.  Minna on seurassa aktiivinen treeninvetäjä. Uutena aluevaltauksena hän on ottanut haltuun Vantaan Taidon seuratukeakin saaneen taidokerhon junnuvastaava tehtävät.

Marjaana Toivonen, Vantaan Taido

Marjaana Toivonen on antanut pitkäaikaisen ja sitoutuneen panoksensa Vantaan Taidon johtokunnassa, jossa hän on toiminut jo 14 vuotta. Taidouransa vuonna 2002 aloittanut Toivonen aloitti seuran johtokunnassa vuonna 2006 ja hän toimi myös puheenjohtajana vuonna 2010. Johtoryhmätyöskentelyn lisäksi Marjaana ohjaa aktiivisesti harjoituksia.

Suomen Taidon pronssinen ansiomerkki

Teppo Savinen, Nummelan Kumakai

Teppo Savinen on toiminut seuran johtokunnassa vuodesta 2011 eli 10 vuoden ajan, josta seuran puheenjohtajana vuodesta 2014. Hän myös osallistuu toista vuotta Taido Kids -harjoitusten ohjaamiseen. Tepon panos seuran hallinnossa on ollut merkittävä koko seuran toiminnan kannalta.

Tatu Morko, Nummelan Kumakai

Tatu Morko on toiminut seuran johtokunnassa vuodesta 2010 ja ohjannut aktiivisesti harjoituksia jo useita vuosia. Nuorisovastaavana hän on luotsannut Taido Kids -toimintaa vuodesta 2015. Tatun pitkäjänteinen panos junioritoimintaan on ollut merkittävä.

Saara Paasikivi, Nummelan Kumakai

Saara Paasikivi on toiminut seuran johtokunnassa vuodesta 2016 ja on aktiivisesti ohjannut harjoituksia jo vuodesta 2009 lähtien. Saara on luottopelaaja, joka tuuraa aina tarvittaessa muita, mutta on myös taidollisesti esimerkillinen tekijä. Hän on myös taidokettu -kuvasarjan takana ja on suunnitellut pidettyjä merkkauksia niin seuran kuin liitonkin materiaaleihin.

Julius Pietarinen, Helsingin Taido

Julius Pietarinen on ollut Helsingin Taidon hallituksen jäsen kymmenen vuoden ajan ja vetänyt seuran treenejä ainakin seitsemän vuoden ajan. Juliuksesta on kehittynyt innostava ja rohkaiseva junioreiden harjoitusten vetäjä. Seuratoimijana hän on aloitteellinen ja vastoinkäymisiä pelkäämätön. Hän on se, joka on aina ensimmäisenä lähtemässä vapaaehtoisena mukaan, oli sitten kyse tatamitalkoista tai taidonäytöksessä esiintymisestä – vaikka pyyntö tulisi muualtakin kuin omasta seurasta. Pienessä seurassa näin vahvasti budo-henkiselle nuorelle miehelle on annettu paljon vastuita niin harjoitusten vetäjänä kuin muissakin asioissa, ja vastuunsa Julius on aina kantanut hienosti.

Ossi Kortiainen, Asikkalan Taido

Asikkalan Taidon Ossi Kortianen tuli seuraan syksyllä 2015. Hallitukseen ja juniorivastaavaksi hän lähti syksyllä 2016. Mukana toimintaan tulivat myös omat lapset. Ossi itse asuu toisella paikkakunnalla ja hän taittaa pitkän treenimatkan sitoutuneesti ja asialleen omistautuen. Ossulla on myös vahva tausta seuratyöstä jo Vantaan Taidosta, hän toimi 2000-luvun alkupuolelta vuoteen 2006 johtokunnan jäsenenä eri rooleissa kuten sihteerinä, rahastonhoitajana, varapuheenjohtajana ja myös puheenjohtajana. Lisäksi hän ohjasi seurassa harjoituksia. Ossin voi muistaa myös muutaman vuoden takaiselta Suurelta Budoleiriltä, jossa hän toimi ohjaajana.

Seura 30 v.

Tampereen Taido

Jigotai/ Taido

Vuoden taidoteko

Yliopiston Taidon ja Sandokain koronatreenit, treenit keräsivät yli sata kiinnostunutta  harrastajaa ympäri Suomen ja loivat muuten eristyneeseen arkeen säpinää.

Vuoden 2020 Ranking

Naiset

Katja Anoschkin, Yliopiston Taido ry

Miehet

Jere Anttalainen, Kuopion Taidoseura ry

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *